Shopping cart
  Filters
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Fluro Friday

  Fluro Friday! Deze zomer zal de kustlijn in het gebied tussen het noordelijk havenhoofd en de eerste golfbreker op Scheveningen drie keer fluorescerend kleuren. Tijdens de eerste drie edities van Fluro Friday Scheveningen bij The Shore, Aloha en Hart Beach op vrijdag 26 juli, 23 augustus en 20 september kunnen mensen meedoen aan een yoga activiteit, surfsessie of zwemactiviteit. Fluro Friday Scheveningen is een initiatief van Studio Liefde en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de surfscholen, Reakt PG en Stichting Anton Constandse.

  Fluro Friday
  Fluro Friday is een wereldwijde beweging en is gestart door Stichting OneWave uit Australië. Hun recept om geestelijke gezondheid onder jong en oud bespreekbaar te maken is simpel: zout water therapie, surfen, yoga en fluor! Hun leus is net zo eenvoudig, namelijk: ‘Het is OK als je even niet OK bent!’

  Anti-bad vibe cirkel
  Fluro Friday begint altijd met de ‘anti-bad vibe’ cirkel. De begeleidende crew van Studio Liefde zorgt tijdens de Scheveningse edities voor een veilige omgeving zodat deelnemers hun verhaal kunnen delen. Als niemand wil delen, is dat helemaal cool, zolang iedereen weet waarom hij of zij zich in fluor kleedt. Of iemand nu een diagnose heeft zoals een bipolaire stoornis, ADHD, burn-out of niet, in behandeling is bij een psycholoog, arts of therapeut vanwege bijvoorbeeld een depressie of omdat diegene een familielid heeft die door een moeilijke tijd gaat; iedereen is welkom!

  Onderzoek surf therapie
  Er zijn steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat surfen als therapie werkt. Surfen draagt namelijk bij aan de groei van: fysieke gezondheid en verbeterde geestelijke gezondheid. Surf therapie verbetert daarnaast welzijn zoals; vertrouwen, zelfvertrouwen, coping en veerkracht en persoonlijke empowerment. Daarnaast vonden wetenschappers uit dat de zee op zichzelf een helende werking heeft doordat bepaalde stofjes met een positieve lading vrijkomen wanneer een golf breekt. Deze fijne stofjes laden vervolgens mensen weer op wanneer zij in zee zijn waardoor ze meer positieve vibes ervaren*. Geen wonder dus dat de Scheveningse kust vol ligt met surfers!

  Activiteiten Fluro Friday
  Naast surfen kun deelnemers de drie vrijdagen ook meedoen met de gratis yoga les. Voor mensen die niet nog niet kunnen surfen worden surflessen aangeboden. De kosten hiervan zijn 20 euro. Mensen met een Ooiveaarspas betalen 10 euro. Ook kunnen deelnemers op eigen initiatief in hun fluor outfit een stukje gaan zwemmen of spelen in de golven.

  Meedoen
  Om 16.00 uur verzamelen deelnemers bij de surfschool van die dag in fluorescerende outfit en yoga mat of surfboard. Fluro Friday begint vervolgens op het strand in de anti-bad vibecirkel, waarna de activiteiten surfen, yoga en zwemmen van start gaan.

  Mensen die zich op willen geven voor de surfles doen dit door een mail te sturen naar info@studioliefde.nl o.v.v. Surfles Fluro Friday en de datum van je voorkeur(en) in het onderwerp. Bellen of What’s appen met initiatiefnemer Sabine kan ook +31616100412 (de les vindt plaats wanneer minimaal 5 personen ingeschreven zijn). Meer informatie is te vinden op www.studioliefde.nl/fluorvrijdag


  Fluro Friday Scheveningen wordt georganiseerd door Studio Liefde in samenwerking met Aloha Surf, The Shore, Hart Beach, Reakt PGen Stichting Anton Constandse.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.