Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Leashes Creatures

  Filters
  Filters

  Leashes

  Don’t unleash the dragon… trust us.


  Je zal er misschien niet snel bij stilstaan, maar dit kan zo maar eens de belangrijkste surf accessoire zijn. De leash zit vast aan de tail van je surfboard en is bevestigd aan jouw achterste enkel of kuit. Zie dit dus als dé ultieme connectie tussen jou en je surfboard! Het zorgt ervoor dat als jij van je surfboard afgaat, je plank dichtbij jou blijft. Dit scheelt dus een hoop terug zwemmen naar het strand en verminderd ook (niet onbelangrijk,)ongelukken. Check onze Leash Guide om te zien hoe de leash is opgebouwd en waar je op moet letten als je er een aanschaft.

  Houd je connectie zo kort mogelijk. Niet te kort, want dan heb je niet de ruimte om vrij te bewegen op je surfboard. Houd je connectie ook niet te lang want dan krijg je een ‘leash drag’, wat betekent dat je snelheid geminderd wordt door je leash dit in het water ligt. Voor een gezonde relatie tussen jou en je surfboard moet je de leash vuistregel aanhouden; kies een leash die het dichtst bij de lengte van je surfboard komt. Valt je surfboard net tussen de maten in, zoals een 7’8, rond dan af naar het getal dat er het dichts bij ligt, een 8’0.

  Als je de juiste lengte hebt gevonden voor je happy marriage, kijk dan naar ons assortiment met o.a. de merken FCS, Dakine en Creatures. Het belangrijkste verschil zit in de dikte van het cord. Het is belangrijk om te weten wat voor golven je gaat surfen om te bepalen welke dikte je nodig hebt. De regular leashes hebben ongeveer 7mm dikte, waar Big Waves 8mm hebben en de competition leashes tussen de 5-6mm zijn. Kom je er niet uit? Kom dan een keer langs in onze surfshop, waar we je graag helpen de juiste uit te kiezen. Niet in de buurt? Geen probleem. Stuur ons een bericht via mail of open de chatbox..Of weet je het al en wil je meteen het water in? Bekijk hier ons assortiment!

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.