Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Leash

  Filters
  Filters

  Leash

  Leashes

  Als je op zoek bent naar een nieuwe leash dan moet je op een paar dingetjes gaan letten. Wij adviseren dat je een leash altijd in een surfwinkel gaat kopen zodat je een echte surf-leash krijgt van een merk wat ervaring heeft in het maken van surf-leashes. Want niks is vervelender dan een leash die om je benen heen zit tijdens het surfen.
  Het is belangrijk dat je leash de juiste lengte heeft. Is je leash te lang dan vliegt je board te ver weg wat voor jou vervelend is en voor andere surfers gevaarlijk. Is de leash te kort dan wordt het heel gevaarlijk voor jezelf. Het beste is om een leash te kopen die ongeveer dezelfde lengte heeft als het surfboard.
  Verder verschillen leashes in dikte. Normaal gesproken zijn langere leashes ook wat dikker omdat langere boards natuurlijk ook zwaarder zijn. Bij kortere leashes heb je ook de zogenoemde competition leashes. Competition leashes zijn iets dunner zodat je minder weerstand in het water hebt als je surft. Natuurlijk zijn deze dunnere leashes ook een stuk minder duurzaam.

  Als aanrader adviseren wij altijd ervoor te zorgen dat je leash een (double) swivel heeft. Een swivel is een draai mechanisme dat voorkomt dat de leash zich om je benen heen draait en je dan hindert een golf te surfen. Double swivel betekent dat de leash een swivel aan de kant van de rail guard heeft en een swivel aan de kant van de cuff. Surfboard Gids. Surfboard Gids. Surfboard Gids. Surfboard Gids.
  Met de leash-string wordt de leash aan het surfboard vast gemaakt. Heel belangrijk hierbij is dat je de string zo kort mogelijk houd zodat deze niet over de rails van je board heen komt. Want als je valt en er spanning op de leash komt dan kan dit touwtje dikke gaten in je rails schuren. Is je touwtje kort genoeg dan ligt de railguard over je rail heen en voorkomt dit probleem.
  De leash maak je met de cuff aan jouw enkel vast. De leash komt altijd aan de enkel van het been wat achter op je board staat. Je hebt een uitzondering: Bij Longboards heb je ook soms een “knee-leash”. Hierbij komt de cuff net onder je knie terecht. Als longboarder heb je dit vooral nodig als je veel op je board heen en weer loopt.
  Bekijk hier alle Leashes bij Hart Beach Surfshop.  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.