Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Tailpad

  Filters
  Filters

  Tailpad

  FCS C-3 Zwart
  € 40,00

  Tailpad of Traction Pad

  Een tailpad, ook bekend als traction pad, is een stuk rubber wat op de achterkant van een board wordt geplakt. Het vervangt je wax op deze plek van het surfboard. De kicktail en de archbar zijn aangepast aan de vorm van je voet en zorgen ervoor dat je altijd maximale grip hebt boven je vinnen en tail. Dit staat gelijk aan meer controle bij het besturen van je surfboard.

  De kicktail is een verhoging aan de achterkant van de tailpad. Het zorgt ervoor dat je voet niet van de achterkant van je board afglijdt en dat je tijdens een turn extra grip hebt.
  De archbar zit in het midden van de tailpad. Het is een kleine verhoging die aan de voetvorm is aangepast en zorgt ervoor dat je tijdens radicale turns je grip niet verliest.
  Elke tailpad heeft een ander soort traction pattern. Dat is de vorm van het rubber. Sommige tailpads zijn iets dikker dan andere of hebben kleine gaatjes(minder gewicht). De verschillen hier liggen vooral in het gevoel voor de surfer. Dus raden we aan altijd even met je blote voet op een tailpad te staan voordat je hem koopt om te kijken of die wel lekker voelt.
  Ook zijn er verschillen in de opbouw van een tailpad. Je heb one, two, three of four pieces. Dit betekent uit hoeveel delen het tailpad bestaat. Hier bestaat ook geen beter of slechter, het is echter belangrijk wat je zelf het mooiste vindt en hoe je hem wilt plakken. Surfers met wat grotere voeten plakken hem ook graag wat wijder zodat de voet geheel op de tailpad staat.Surfboard Gids.

  DE TAILPAD VASTPLAKKEN:

  Heel belangrijk is dat je de tailpad op de juiste plek vastplakt. Een tailpad hoort boven de achterste fin te zitten zodat je het board perfect kunt sturen. Voordat je het tailpad vast plakt moet je je surfboard goed schoon maken en ontvetten. Er mogen geen restjes van wax of vettige plekken op je board zitten. Zorg je er niet voor dat het board helemaal schoon is voordat je het tailpad vast plakt, dan komt die naar enkele sessies los en heb je een nieuwe nodig. Voor een optimale hechting is een droogtijd van 24 uur vereist.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.