Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Vinnen

  Filters
  Filters

  Vinnen

  VINNEN 

  Vinnen is een heel erg complex thema. Hierbij willen wij alleen wat standaard informatie geven en niet te veel over kleine details praten. Deze informatie gaat je helpen goede basiskennissen over vinnen te verkrijgen. 
  Wij hebben alle soorten vinnen in alle maten van de merken FCS, Future Fins, Captain Fin, CJ Nelson Fins en Feather Fins.

  1: Welke vin setup wil je hebben?
  ‘THRUSTER’ SETUP:
  Bij de thruster zitten er drie vinnen onder het board. Deze setup geeft je de ideale mix tussen snelheid en manoeuvreerbaarheid. De thruster setup is de meest gebruikte setup wereldwijd. Voor de normale surfer is dit ook wat wij het meeste aanraden. De perfecte mix voor alle omstandigheden.
  ‘QUAD FIN’ SETUP:
  De quad fin setup betekent dat er vier vinnen onder het board zitten. Deze setup zorgt voor meer snelheid maar het board is natuurlijk ook wat minder los. Deze setup wordt niet erg veel gebruikt. Voornamelijk zie ja vaak een quad in heel erg hoge en steile golven.
  ‘TWIN FIN’:
  Deze setup van alleen maar twee vinnen vind je vooral onder retro boards. Het maakt je board erg los en wendbaar.

  2: Welke maat vinnen?
  Vinnen hebben de maten S, M en L. Hierbij beslis je welke maat het beste voor je board is en voor je gewicht en lengte.

  3: Welk materiaal:
  Standaard vinnen zijn gemaakt van plastic. Deze vinnen zijn prima te surfen. Maar natuurlijk zijn er ook nog vinnen van andere materialen. Als je duidelijk duurdere vinnen ziet dan zijn deze van een bijzonder materiaal gemaakt zoals bijvoorbeeld carbon en zijn duidelijk sterker en lichter dan een standaard vin. Dit is natuurlijk een groot voordeel.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.