Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Surf G.Takayama

  Filters
  Filters

  Surf G.Takayama

  Guy Takayama Surfboard 

  Hart Beach Surfshop is de eerste Surfshop in Europa die de nieuwe Guy Takayama en CJ Nelson Longboards in de winkel en op voorraad heeft! In deze eerste Longboard blog leggen we het nieuwe design en vooral de nieuwe technologie achter de Guy Takayama Surfboards uit. Tijdens de tweede blog zal dan een gedetailleerde uitleg over de nieuwe CJ Nelson Longboards volgen.
  Guy Takayama Longboards:
  De boys van Guy Takayama Surfboards hebben een nieuwe manier bedacht om zeer duurzame top longboards te shapen. Bij dit proces is het maken van de blank (inderdaad: zij maken hun eigen blanks voor elk longboard dat ze shapen!) ingewikkelder dan het shapen van een normaal PU of EPS board zoals wij het kennen. Als ze tevreden zijn met de ontwikkelde “Master Blank” die door team riders en Guy Takayama getest is, begint de tweede fase van het shapen – namelijk de afwerking met nieuwe materialen zoals bijvoorbeeld: Carbon Fiber, Xeon Fiberglass of Aluminium Fiberglass.

  Blank Production:

  “The blank is the soul of a surfboard” – Hiervan zijn de Takayama boys overtuigd en investeren daarom meer werk in het maken van hun eigen blanks dan andere shapers besteden om het hele board af te maken. Ze zijn overtuigd dat als de blank niet perfect is dat er dan ook geen goed board van gemaakt kan worden.
  1.Guy Takayama shaped prototype surfboards en laat ze door zijn team riders testen. Als een board bevalt wordt het als “Master-Blank” gebruikt.
  2.Van EPS blanks worden “rough cuts” gemaakt. Deze worden door een shaping machine op maat gesneden. Waar de vin boxen komen te zitten wordt de blank extra met epoxy versterkt.
  3.Deze blanks worden dan in de shaping room door top shapers handmatig afgerond en op fouten gecontroleerd.
  4.Nu wordt de “multi-component-fiberglass-stringer” handmatig in het board gezet en met carbonfiber versterkt.
  5.De blank wordt in een molding-machine geplaatst en exact naar de maten van de master-blank afgerond. Een PVC mat sluit de blank af voor extra versterking. Als de blank genoeg gerust heeft en de PVC en resins uitgehard zijn, is de blank klaar om verder te worden verwerkt.

  Lamination en Finish

  1.De blank wordt nu gelamineerd en afgemaakt met verschillende high quality producten zoals: (de mix en gebruik van deze materialen is afhankelijk van welk soort board gemaakt wordt)
  •Carbon Fiber
  •XEON pigmented Fiberglas
  •Hand dyed Indonesian Batic fabric
  •Automized Aluminium Fiberglas
  2.Elke stap wordt extra gecontroleerd om foutjes of verschillen tussen boards te voorkomen.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.