Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Surf H. Ingleby

  Filters
  Filters

  Surf H. Ingleby

  HARLEY INGLEBY SURFBOARDS

  Harley Ingleby werd geboren in Coffs Harbour in 1983 en ving snel golven nadat hij kon lopen, met dank aan zijn surf-gekke vader, Mark, die toevallig ook een van Australië's interessantere surfboardcollecties had. Mark Ingleby's bordcollectie was niet alleen om naar te kijken, en Harley werd aangemoedigd om allerlei vreemde en prachtige surfboards te proberen. Tegen de tijd dat hij zijn tienerjaren bereikte, kon hij alles rijden, van een vis van vijf voet tot een blok van vijf meter. Hij begon te concurreren in shortboard- en longboard-juniorevenementen en was een sterprestatie in beide. Na een reeks successen werd hij aangespoord om de opkomende Pro Junior-tour te overwegen, maar iets deed Harley op de rem slaan. Zoals hij vertelde aan Surfing Life Magazine in Australië: ik besefte dat ik meer plezier had tijdens de longboard-evenementen. Zo stapte hij over van het wedstrijd shortboarden naar Longboard evenementen. Het was geen bewust plan, het is gewoon wat er gebeurde.

  Naast zijn professionele loopbaan is Harley een van de belangrijkste spelers in de Australische teams in de World Surfing Games. In 2006 nam hij een individueel brons mee in longboarding, terwijl hij het Australische team hielp om een ​​gouden medaille overall te behalen. In 2008 nam hij een individueel zilver terwijl de Australiër opnieuw goud nam en in 2009 en 2010 ook van individuele podiumplaatsen.

  Vandaag is de tweevoudige longboard-wereldkampioen nog steeds op boards aan het rijden, gevormd door zijn lokale Australische shaper Billy Tolhurst. Nu ontwerpen de boys samen boards met geavanceerde materialen zoals Epoxy Matrix / Thunderbolt Technology en Full Carbon modellen.

  Harley test de boards en Tolhurst shaped ze. Daarom staan Harley Ingelby Surfboards ook bekend onder Tolhurst Surfboards.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.