Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Surf Mark Richards

  Filters
  Filters

  Surf Mark Richards

  Mark Richards Surfboards

  "Mijn carrière als vormgever begon op 13-jarige leeftijd, toen ik een elektrische schaafmachine kreeg voor Kerstmis. Er bestond in die tijd niet zoiets als Pro Surfen, en als je gesurft had, was de droomcarrière om te werken in de surfboard-industrie.

  Ik was een enthousiaste deelnemer sinds ik me een weg baant door Schooljongen, Amateur, Cadet en Junior-evenementen. Ik kwam op de tweede plaats bij Terry Fitzgerald in de Australian Titles Open divisie terwijl ik nog steeds een Junior was in 1973. Rond deze tijd verschenen er een paar prijzengeld evenementen over de hele wereld, en het was een logische stap om deze eens te proberen. De International Professional Surfers (IPS) Tour begon in 1976.

  Ik vocht selectief tot 1980, voornamelijk in Japan, Hawaii en Australië. Ik concentreerde me op twee carrières. Pro Surfen en vormgeven. Alleen surfen in een paar van de World Tour-evenementen gaf me de tijd om mijn vormvaardigheden aan te scherpen. Gedurende deze tijd heb ik het geluk gehad om samen te werken met enkele van 's werelds grootste shapers, waaronder Geoff Mc Coy, Ben Aipa, Jim Richardson, Tom Parish, Gerry Lopez, Spider Murphy, Reno Abellira en Dick Brewer.

  De besteding van een maand werken met Dick Brewer op Hawaï in zijn Chuns Reef vormkamer in de winter van 1976/77 was toen het allemaal geleerde. Tot die tijd kon ik de tools gebruiken en ik had ideeën en foto's in mijn hoofd van wat ik wilde vormgeven, maar de handtechniek was er niet. Dick Brewer leerde me de techniek zodat ik kon creëren wat ik in gedachten had afgebeeld.

  Het zaadje voor het idee van de herboren twinfin kwam uit deze vormingssessies. Ik heb de originele Free Ride Twinfin gevormd in de winter van 1977 in Newcastle. Het werd een baanbrekende surfplank die het surfgedrag naar een hoger niveau tilde.

  De snelheid en manoeuvreerbaarheid van dit board gaf me een 'geheim wapen' voor competitief surfen in 1978 en 1979, en was direct verantwoordelijk voor mijn eerste wereldkampioenschap in 1979, en vervolgens in 1980, 1981 en 1982.

  Het winnen van het Wereldkampioenschap was een ongelooflijke drukte en het hoogtepunt van mijn carrière. Ik had het niet in rekening gebracht als een mogelijkheid, omdat ik dat jaar alleen had deelgenomen aan een selectie van evenementen tijdens de tournee. Het was zo'n geroezemoes dat ik de carrosseriecarrière op een laag pitje zette en me concentreerde op het volgen van de Wereldkampioenschappen Tour, om te proberen de wereldtitels te winnen.

  Na de vierde overwinning in 1982 stopte ik met fulltime strijden om opnieuw te concentreren op vormgeven. Ik bleef deelnemen aan geselecteerde evenementen tot 1986, opnieuw voornamelijk in Hawaii, Japan en Australië.

  Ik ben nog steeds gevestigd in Newcastle, Australië, waar ik ben geboren, en ik heb een surfplank-productiebedrijf. Mijn tijd is vooral besteed aan het maaien van schuim en proberen wat water te krijgen.

  Ik ben nog steeds betrokken bij professioneel surfen, dus ik heb uit de eerste hand kennis van wat de profs berijden. Ik heb een geweldig team toegewijde ruiters die me constant feedback geven over mijn boards. Maar omdat ik minder tijd in het water heb dan in mijn professionele carrière, kan ik me ook persoonlijk identificeren met de behoeften van de recreatieve surfer. Ik ben voortdurend bezig met het verfijnen en ontwikkelen van mijn ontwerpen, gebaseerd op de feedback die ik van anderen ontvang en mijn eigen ervaring met mijn ontwerpen in omstandigheden van perfecte Indo-golven tot geboortestad Merewether beachbreaks. In de afgelopen twee jaar ben ik naar Japan, Hawaii, Frankrijk en de Mentawai-eilanden gereisd en mijn boards presteerden ongelooflijk in al deze uiteenlopende omstandigheden.

  Ongeacht je behoeften, of het nu om een ​​shortboard of een mal gaat, ik ben ervan overtuigd dat ik je een board kan maken dat je surfplezier verbetert en verhoogt. We snijden geen hoeken in de productie van MR-borden. We werken aan het principe van lage output / hoge kwaliteit. We gebruiken alleen de beste materialen die beschikbaar zijn. Australische Burford-blanco's en geïmporteerde Amerikaanse hars en glasvezel."

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.