Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Surf Walden

  Filters
  Filters

  Surf Walden

  Steve Walden Surfboards - DE VADER VAN DE MODERNE LONGBOARD

  Steve Walden wordt overal in de surfindustrie erkend als "The Father of the Modern Longboard." Het lijdt geen twijfel dat zijn bijdragen aan de evolutie van het originele moderne longboard diep zijn geweest. Walden, een ervaren professionele surfer, groeide op in het hart van de surfrevolutie op de stranden van Zuid-Californië, en vormde gedurende 40 jaar persoonlijke boards voor zich en zijn vrienden.

  GEBOORTE VAN HET MAGIC MODEL

  1981 kwam Walden terug naar Zuid-Californië, waar zijn ontwerpen nog ingrijpender veranderingen ondergingen. In 1983 werkte hij met Al Merrick op Channel Islands (destijds een van de belangrijkste fabrikanten van shortboards). Zijn ontwikkeling van het longboard ging door en hij verfijnde de rails, de bocht en het ontwerp van de romp voor een hoger niveau van geavanceerde prestaties. Deze elementen werden gecombineerd tot één primair ontwerp, waardoor zijn beroemde 'magic model' werd geboren. Dit bord werd de industriestandaard voor moderne longboards.

  Walden exploiteert momenteel een surfplank-productiefaciliteit in Ventura, Californië. Hij blijft actief concurreren in professioneel surfen en houdt feitelijk de langste nose ride vast in de wedstrijdgeschiedenis. Hij schrijft deze prestatie toe aan de voortreffelijkheid van zijn ontwerp voor neusrijden. Zijn meest recente ontwikkeling in de sector is een longboard dat speciaal is ontworpen voor de vrouwelijke surfster!

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.