Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Surfboards Modern

  Filters
  Filters

  Surfboard

  Surfboards come in all shapes and sizes, just like us!

  We hebben surfboards waarmee je barrels kan surfen maar ook waarmee je juist de kleinere golven gemakkelijk mee kunt pakken. Of je al jaren ervaring hebt of juist je eerste paddles aan het maken bent, we hebben voor ieder wat wils. Het is belangrijk om te weten welke golven er lopen bij jouw dichtstbijzijnde surfspot, maar ook je lengte, gewicht en ervaringsniveau wanneer je een surfboard uitkiest. Hiermee bepalen we de lengte, volume en shape van het board dat bij jou past.

  Check hier onze surfboard-wijzer, die jou op weg helpt naar het juiste board. Wil je liever persoonlijk geadviseerd worden dan ben je altijd welkom in onze surfshop. Niet in de buurt? Dan kunnen we bellen, whatsappen of chatten

  Ben je fan van het longboard en pak je het liefst een lange lijn tot aan het strand, kijk eens naar ons assortiment met o.a. de merken Walden, Town & Country and Salty Gypsy. Die perfecte nose rider of performance board zal er zeker voor je tussen zitten. Er is ook een ruim aanbod in mid-length surfboards zoals die van Indio en Modern. Die behalve goed surfen ook vaak komen in mooie kleuren. Shortboarders kunnen hun hart ophalen in ons ruime assortiment, we hebben alles van een 5’10 tot een 7’2. Kijk eens naar de shortboards, Fish boards en Hybrid boards van Pyzel, Pukas, Hayden of Channel Islands.

  Ook de beginners helpen wij graag naar hun eerste surfboard. Wil jij een softtop aanschaffen waarmee jij je eerste golven wilt pakken? Check dan onze Aqua Inc, Vision en Odysea soft tops. Maar wie denkt dat softtops alleen voor beginners is, slaat de plank mis. De merken Softdog, Catch en Softech hebben laten zien dat hun kleinere softtops perfect zijn voor de Nederlandse golven. Mocht je de stap maken naar je eerste hardtop surfboard, check dan hier onze Package Deals die jou in 1 keer helemaal ready to shred maken!


  Shortboard

  Een shortboard is een surfboard voor de wat meer ervaren surfer. Het board is meestal tussen de 5 en 7 foot en heeft in vergelijking met andere boards minder volume. Door het gebrek aan volume is het voor een beginnende surfer onmogelijk om hier direct op te gaan surfen. Het voordeel is dat er door het mindere volume en de scherpe rail het board wel enorm bewegelijk is en dat er goede turns en tricks op gemaakt kunnen worden.

  Longboard

  Grof gezegd kent de longboard twee verschillende variant types, de performer en de nose rider. De performer is een longboard wat gemakkelijker draait en stuurt, deze krijgt in de golf meer snelheid waardoor manoeuvreren in de golf gemakkelijk gaat. De nose rider heeft een wat klassiekere stijl van surfen, het board heeft meer foam door het gehele board en is makkelijker te surfen in de ook wat kleinere golven.

  Mini malibu

  De mini malibu is een board type wat te gebruiken is in verschillende type condities, het board is een soort tussen optie tussen een longboard en shortboard. Het varieert in lengte tussen de 7 en 8'5 foot. Het board is ideaal als extra back up voor als de condities te laag zijn voor een shortboard of als iemand zijn of haar eerste board gaat aanschaffen en niet één van 9 foot wilt.

  Hybrid

  Een hybrid board is een board wat tussen een high performance shortboard en een fish in zit. Het heeft het beste van beide werelden, het board heeft het makkelijk inpeddelen, de snelheid en de stabiliteit van een fish en de manoeuvreerbaarheid van een shortboard. De Hypto Krypto is één van de bekendste hybrid boards die er is.

  Fish

  De fish lijkt qua board veel op een shortboard maar is meestal dikker en wijder. Hierdoor hebben de boards meer volume/drijfvermogen wat het pakken van golven, snelheid maken en in peddelen een stuk gemakkelijker maakt. Deze boards worden door de wat ervaren surfers gebruikt voor slappe golven maar deze surfplanken zijn ook geschikt als overgangsboard richting een shortboard.

  Softtop

  Een softtop surfboard word voornamelijk gebruikt tijdens surflessen en door mensen die beginnen met surfen. Deze boards hebben een hoog drijfvermogen en zijn daarom makkelijk te surfen, zo haalt iedereen plezier uit het surfen ongeacht het niveau. Het materiaal is zachter waardoor het vallen op je board ook een stuk minder pijn doet. Een softtop is zeer aan te raden als je wilt beginnen met surfen.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.