Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  5mm Rip Curl

  Filters
  Filters

  5 mm Wetsuits

  Voor de Noordzee Winters heb je een wetsuit met dik neopreen nodig. Dik neopreen heeft grote gesloten luchtcellen die opwarmen tot jouw lichaamstemperatuur. Dit houd je langer warm wanneer de watertemperatuur lager word. Dikkere wetsuits komen vaak ook met een voering die jou extra warm houd. Wij raden een 5 mm dikte neopreen aan bij een watertemperatuur van 5 tot 10 graden.

  5 mm wetsuits moeten goed aansluiten. Zodra het wetsuit te groot is blijft er telkens een nieuw laagje water instromen. Hierdoor kan het wetsuit niet opwarmen en zul jij sneller het water uit gaan! Wetsuits van 5 mm komen ook vaak met getapete of gesealde naden. Dit wil zeggen dat er nog een extra laagje rubber of lining op de naden zit. Dit zorgt er voor dat er minder koud water je wetsuit in stroomt. Check onze Wetsuit gids waarin wij je alle features uitleggen! Liever toch persoonlijk advies? Kom dan langs bij ons in de surfshop waar wij je graag adviseren. Of stuur een whatsapp, mailtje of belletje naar onze webshop medewerkers.

  Dikker neopreen zorgt voor minder flexibiliteit, maar wel meer warmte. Hierdoor zie je vooral chestzips bij deze wetsuits zoals bij de merken Rip Curl,  Hurley en Vissla. Als je toch liever een 5 mm wetsuit wilt waar je gemakkelijk in komt, kan je kijken naar deze wetsuits van C-Skins en Quiksilver met een backzip. 5 mm wetsuits komen met een cap die bevestigd is aan het wetsuit. Hierdoor voorkom je dat je warmte verliest via je hoofd en er minder koud water via de kraag je wetsuit in stroomt. Met een cap blijven je oren ook goed beschermd tegen kou en wind. In deze watertemperaturen zijn gloves en boots ook prettig. Hiermee krijg je geen warme tenen of handen. Check hier ons aanbod in caps, gloves en boots.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.