Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Wetsuits

  Filters
  Filters
  Wallien One Piece Swimsuit Longsleeve
  € 129,00 voor € 90,30
  C-Skins 3/2 Shorti C-skins
  € 99,00 voor € 35,00

  Wetsuits

  Voor Heren, Dames en Kinderen

  Suit up!

  Wetsuits, gemaakt van neopreen, zijn in het leven geroepen om je lichaam warm te houden in het water. Het wetsuit houd een laagje water vast tussen jou en het neopreen dat opwarmt door jouw lichaamswarmte. Neopreen heeft een isolerende werking door de gesloten luchtcellen die hier in zitten. Hoe dikker het neopreen is hoe meer luchtcellen en dus meer isolering. Welke dikte je nodig hebt, hangt af van de watertemperatuur waarin je gaat surfen. Weet je niet welke dikte neopreen je nodig hebt? Check dan hier onze Wetsuit Gids met een handige tabel!

  De opbouw van een wetsuit bestaat uit onder andere de zip, seaming en lining. Deze verschillen hebben effect op de warmte, comfort en flexibiliteit van een wetsuit. Onze vuistregel is: Je betaald voor warmte en comfort. Wil je alle verschillen weten, klik dan hier, waar wij het allemaal uitleggen! Kwalitatief zijn alle merken gelijk aan elkaar. Wel heeft ieder merk andere technologie├źn. Check hier onze ruime aanbod met o.a. de merken Rip Curl, C-Skins, Xcel en OÔÇÖNeill.

  Naast de juiste dikte van het neopreen is de fit van het wetsuit ook belangrijk. Als het wetsuit te groot is, blijft er koud water in stromen waardoor het zijn functie verliest. Is het wetsuit te klein, dan beperk je de bewegingsvrijheid tijdens je surfsessie.

  De wetsuitmaatvoering is vergelijkbaar met kledingmaten. En net als bij kledingmaten kan het in merk vari├źren. Om de juiste fit te vinden zeggen wij dan ook altijd: passen, passen, passen! Kom je er niet uit (of in)? Kom dan lang bij ons in de surfshop waar wij je graag helpen en adviseren in een goed wetsuit!

  De Diktes

  Een 2mm wetsuit is geschikt voor temperaturen boven de 20 graden.
  Een 3mm wetsuit is geschikt voor temperaturen boven de 16 graden.
  Een 4mm wetsuit is geschikt voor temperaturen boven de 12 graden.
  Een 5mm wetsuit is geschikt voor temperaturen boven de 6 graden.
  Een 6mm wetsuit is geschikt voor temperaturen onder de 6 graden.  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.