Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Wetsuits Xcel

  Filters
  Filters

  Xcel Wetsuits

  Ed D'Ascoli richtte Xcel in 1982 op, werkend vanuit de slaapkamer van zijn Sunset Beach-huis. Hij had geen mooeite om goede product testers te vinden voor zijn nieuwe spullen omdat Sunset Beach op Hawaii natuurlijk een van de beste plekken ter wereld is om te surfen.

  Het ontwikkelen van wetsuits in Hawaï was voor D'Ascoli, die opgegroeid was in New Jersey, een droom en passie, Terwijl de gematigde wateren van Hawaii zelden meer dan 2 mm neopreen vereisen, zijn Sunset Beach en andere North Shore-breaks ongelofelijk uitdagend en vragen ze producten van wereldklasse voor maximale prestaties.

  Gebaseerd op zijn enthousiasme en ervaring bij het helpen vestigen van Victory Wetsuits (Japan) als internationaal merk, legde D'Ascoli snel de basis voor een wetuit dat de industrie revolutionair zou veranderen in materiaal- en ontwerpontwikkeling.

  Na het penetreren van de surfmarkt, bereikte Xcel zijn snelle groei in het uitbreiden van zijn aanbod en vond snel een breder publiek. Vandaag vormen sporten zoals surfen, duiken, UV-bescherming, paddle en wakeboarden samen de kern van Xcel. In 1990 verhuisde D'Ascoli Xcel van Sunset Beach naar zijn huidige hoofdkantoor in Haleiwa. Kort daarna opende het merk een pakhuis in Californië om Xcel-winkels op het vasteland beter te bedienen. Deze locatie aan de westkust vergemakkelijkte de intrede van Xcel in de recreatie duik markt. Met behulp van succesvolle functies en uitgebreide productkennis van zijn succesvolle surf- en militaire duikpakken, verhoogde Xcel snel de lat voor duikpak ontwerp voor duikers.

  Xcel heeft een reputatie voor ongelooflijk goede kwaliteit en levensduur. Daarom hebben ook diverse Amerikaanse militaire gekozen om hun soldaten Xcel wetsuits te geven.

  Xcel is door de branchegenoten drie keer verkozen tot Surf Industry Manufacturer's Association (SIMA) "Wetsuit of the Year" (2007, 2008, 2010).

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.