Shopping cart
  Filters
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Wetsuit kopen – Een gids die je beslissing makkelijker maakt!

  Een wetsuit kopen bij surfshop Hart Beach in Scheveningen betekent uitgebreide keuze, goede prijzen en persoonlijk advies. Hart Beach is al meer dan 35 jaar specialist in de verkoop van surfartikelen en accessoires.

  WETSUIT KOPEN

  We bieden een grote collectie wetsuits voor zowel heren als dames. Bekende surfmerken Bij Hart Beach vind je alles op het gebied van surfen en lifestyle: van wetsuits tot slippers tot sieraden. Onze uitgebreide collectie wetsuits geeft je de gelegenheid om een wetsuit te kopen dat helemaal bij je past. We verkopen de merken O’Neill, Rip Curl, Quiksilver, Billabong, Xcel, C-Skins en Roxy. Onze deskundige medewerkers geven je graag advies op maat. Zij kunnen je adviseren over welke pasvorm, dikte en flexibiliteit aansluiten op jouw wensen.

  Ruim assortiment bekijken

  Kom naar Hart Beach in Scheveningen om een wetsuit te kopen dat bij je past. We zijn gevestigd aan de Vissershavenweg 55b. Onze shop is een echte belevingswereld voor de surfliefhebber. Ben je benieuwd naar onze winkel, maak dan op deze website een virtuele tour. Winkel je liever online, dan kan dat op onze webshop. Deze is uiteraard 24/7 en gedurende het gehele jaar geopend.   

  Heren wetsuit kopen


  Dames wetsuit kopen:    

   

  Wetsuit advies

  Waarop moet je letten als je een wetsuit koopt? Het belangrijkste waar je naar uitkijkt is de dikte van de wetsuit. Waar wil je hem gebruiken? Is die meer bedoelt voor de winter? Of ben je op zoek naar een zomer wetsuit? De meeste wetsuits hebben lange benen en lange mouwen en heten 'steamer' of 'fullsuit'. Als je naar de dikte van een pak kijkt kom je zulke gegevens tegen 3/2; 4/3; 5/4. Deze nummers geven aan hoe dik een pak is. Nemen we als voorbeeld 3/2. De eerste nummer geeft altijd aan hoe dik het pak bij lichaam en benen is. Bij ons voorbeeld dus 3mm. Het tweede getal geeft aan hoe dik het pak bij de armen is. Bij ons voorbeeld dus 2mm.     


   

  Waarom verschillende diktes?

  Verschillende wetsuit diktes bestaan omdat surfers in verschillende omstandigheden gaan surfen. Is het heel koud heb je een dikker wetsuit nodig. Is het warm ga je liever met iets minder neopreen surfen.    

  Een 3/2 is de normale zomer wetsuit. Hij is vooral geschikt voor water temperaturen van ongeveer 16-22 graden.    

  Een 4/3 is een wetsuit voor lente en herfst. Hij is vooral geschikt voor water temperaturen tussen de 10 en 15 graden.    

  Een 5/4: Het typische winterpak. geschickt voor alles onder de 10 graden.  

  Verschillen in de prijs:

  Elk merk heeft verschillend geprijsde wetsuits. Zo zorgen ze ervoor dat ze een optie hebben voor alle wensen van de klant. Hoe hoger een wetsuit geprijsd is hoe beter is de kwaliteit en het verwerkte materiaal.  

  Het neopreen:

  Als een neopreen van hogere kwaliteit is betekend dat dat de wetsuit flexibeler en warmer is. Hier heb je grote verschillen in prijs. Dus als je op zoek bent naar een lekker warm en heel erg flexibel wetsuit dan moet je bij de hoger geprijsde modellen op zoek.  

  De naden:

  Omdat een wetsuit niet een stuk neopreen is moet een pak natuurlijk genaaid worden. Top-of-the-Range wetsuits zijn niet alleen genaaid. Ze zijn verplakt en extra gesealed met het doel dat er zo weinig mogelijk water in het wetsuit komt. Hoe minder water in je wetsuit komt, hoe warmer je het gaat hebben.  

  Extra features:

  Verder verschillen wetsuits met kleinere maar leuke extra features. Bijvoorbeeld vindt je een verschil tussen een chest zip of een back zip. Dus of de rits van het pak op je borst is of op je rug. Of zijn de mouwen en benen met extra rubber getaped en gesealed om het pak beter af te sluiten. Bijna elk pak heeft kneepads. Een extra versterking rond je knie. Sommige pakken hebben dan ook een key pocket zodat je je sleutel niet kwijt raakt tijdens het surfen. 

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.