Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Leashes

  Filters
  Filters
  Creatures Pro Leash
  Vanaf€ 41,95

  Surf Leashes

  Don’t unleash the dragon… trust us.


  Je zal er misschien niet snel bij stilstaan, maar dit kan zo maar eens de belangrijkste surf accessoire zijn! De leash zit vast aan de tail van je surfboard en is bevestigd aan je achterste enkel of kuit. Zie dit dus als dé ultieme connectie tussen jou en je surfboard! Je leash zorgt ervoor dat wanneer jij van je surfboard afgaat, je plank dichtbij jou blijft. Dit scheelt dus een hoop terug zwemmen naar het strand en verminderd ook - niet onbelangrijk - ongelukken. Check onze Leash Guide om te zien hoe de leash is opgebouwd en waar je op moet letten als je er een aanschaft.

  Bij het kiezen van een leash, is het belangrijk om de connectie zo kort mogelijk te houden. Niet te kort, want dan heb je niet de ruimte om vrij te bewegen op je surfboard. Ook niet te lang, want dan krijg je een leash drag, wat betekent dat je afgeremd wordt door je leash die in het water ligt. Voor een gezonde relatie tussen jou en je surfboard kun je het beste deze leash regel aanhouden: kies een leash met een lengte die het dichtst bij de lengte van je surfboard komt. Valt je surfboard net tussen twee maten in, zoals een 7’8, kies dan de dichtstbijzijnde lengte, in dit geval een 8’0 leash.

  Wanneer je de juiste lengte hebt gevonden voor je happy marriage, kijk dan naar ons assortiment met merken, zoals FCS, Dakine en Creatures. Het belangrijkste verschil zit in de dikte van het cord. Om de dikte van je leash te bepalen, is het belangrijk om te weten wat voor golven je gaat surfen. De regular leashes hebben ongeveer een dikte van 7mm, waar big waves leashes een dikte van 8mm hebben en de competition leashes een dikte tussen de 5-6mm hebben.

  Kom je er niet uit? Kom dan een keer langs in onze surfshop, waar we je graag helpen de juiste uit te kiezen. Of weet je het al en wil je meteen het water in? Bekijk hier ons assortiment!

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.