Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Bodyboard

  Filters
  Filters
  Vision ULTRA 44"
  € 124,95
  Vision ULTRA 44"
  € 124,95
  Vision ULTRA 44"
  € 124,95
  Vision ULTRA 44"
  € 124,95
  Vision Ultra 42"
  € 114,95
  Vision Ultra 42"
  € 114,95
  Vision Ultra 42"
  € 114,95
  Vision Ultra 42"
  € 114,95
  Vision Ultra 42"
  € 114,95

  Bodyboard

  Bodyboarden is afkomstig van een oude vorm van surfen. Inheemse Polynesiërs reden "alaia" (uitgesproken als ah-lei-ah) planken op hun buik, knieën of voeten door de branding. Alaia planken waren over het algemeen gemaakt van het hout van Acacia koa en varieerden in lengte en vorm. Ze onderscheiden zich van de moderne stand-up surfplanken doordat ze geen vinnen hebben. 
  Captain Cook schreef in zijn dagboeken dat hij al in 1778 de Hawaïaanse dorpsbewoners zag glijden in de golven op houten planken. De planken waarvan hij getuige was waren ongeveer 3 tot 6 voet (0,9 tot 2 m) en werden op de buik of op de knieën bereden. Alaia boards evolueerden vervolgens naar het meer moderne "paipo" (uitgesproken pijp-oh) bord. Paipo-planken waren gemaakt van hout of glasvezel. Glasvezelplaten hadden meestal vinnen aan de onderkant. Zo was het moderne surfen geboren en volgende snel de vorm van het bodyboarden.

  Bodyboarden

  Op een bodyboard glij je de golven af op je buik. Je hoeft dus niet op te staan. Het doel is zo veel snelheid mogelijk op te bouwen en vervolgens enorm grote airs te springen. De Pro's springen vaak meerdere meters hoog en draaien zich meervoudig of doen back-en front-flips.

  Welke boards hebben wij?

  Hart Beach is een Surfshop die open is sinds 1971 en dus gespecialiseerd is in watersporten en surfen. Wij hebben diverse bodyboards van de merken Wave Rebel, Vision, Science en MGT voor alle levels bodyboarders. Wij hebben 36' of 42' voor kids en ook grotere modellen zoals 45' of 48' boards met iets meer volumen. Ook hebben wij alle soorten bodyboards van beginner bodyboards tot pro bodyboards is alles verkrijgbaar.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.