Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Grip Pads

  Filters
  Filters
  FCS FCS T-3 ECO
  € 48,00
  FCS FCS T-3 ECO
  € 48,00
  dakine Tailpad
  € 49,95
  dakine Tailpad
  € 49,95
  dakine Tailpad
  € 49,95
  Gorilla Skinny
  € 42,00
  Gorilla Skinny
  € 42,00
  Gorilla Kick
  € 46,00
  Hayden Split Tailpad
  € 44,95 voor € 26,97

  Surf Grip pads

  Hey you, get a grip!


  Wanneer je eindelijk een golf pakt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk op je board blijven staan. Een goede grip is hierbij belangrijk. Wax helpt daar al enorm bij, maar voor echt goede grip bestaan er grip pads, ook wel traction pads. Er zijn twee verschillende soorten grip pads: tail pads en front pads. Een tail pad ligt op het einde van je surfboard en heeft een kick en een arch. Dit zijn verdikkingen in het midden en einde van de grip pad waar je voet meer ondersteuning krijgt, en dus meer grip. Een front pad geeft meer ondersteuning door het materiaal en textuur. Of je een front pad en/of tail pad moet aanschaffen, hangt helemaal af van persoonlijke voorkeur en laten we dus aan jou over!

  Verder bestaan grips pads vaak uit meerdere stukken (tussen 1 en 5), waardoor deze op bijna elk surf board passen.

  Bij front pads is het belangrijk dat je kiest welke traction, oftewel reliëf, je prettig vindt. Dit is bij elk merk verschillend dus check hier het aanbod in de webshop of kom een keer langs in de shop om te kijken naar de verschillen. Check onze Grip Pad Guide voor meer uitleg over de verschillende types.


  Don’t destroy what you came to enjoy


  Grip pads worden over het algemeen gemaakt met Ethylene-vinyl acetate (EVA). Tegenwoordig zijn er ook groenere opties op de markt want het motto blijft: ‘Don’t destroy what you came to enjoy’. Zo heeft het merk Slater Design grips pads gemaakt van algen en gebruikt het merk Creatures Eco Pure Technology om grip pads te maken die makkelijk afbreekbaar zijn.

  Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat je board er mooi uitziet en je grip pad is daar een belangrijk onderdeel van. Bekijk hier ons ruime aanbod aan grip pads hier met o.a. de merken Dakine, Hayden, Gorilla en Octopus. Misschien geen grip op life, maar nu wel op je surfboard!

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.