Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Wax

  Filters
  Filters

  Surf Wax

  Let’s talk about wax, baby!


  Het waxen van je surfboard is het ultieme bonding moment. Waxen zorgt niet alleen voor grip op je board wanneer je in het water ligt, maar is ook een deel van het onderhouden van je surfboard. Waxen is dus een vorm liefde geven aan je board. Het is belangrijk dat je nieuwe wax aanbrengt op een schoon surfboard. Oude wax dien je dus eerst te verwijderen. Check hier alle wax removers die je helpen je surfboard weer helemaal clean te maken.


  Wanneer je je board voor het eerst gaat waxen heb je twee verschillende soorten wax nodig: een base coat en een top coat. Weet je niet precies op welke plekken je moet waxen, check dan hier onze Wax Guide. De base coat is de allerhardste wax die er bestaat en gaat als eerste laag op je surfboard. Door eerst een base coat aan te brengen, hecht de top coat beter. Het belangrijkste bij het kiezen van de top coat is de temperatuur van het water. Wanneer het water koud is, kies je voor een zachte wax, en bij warm water heb je een hardere wax nodig. Hart Beach heeft verschillende merken te koop zoals Sex Wax, Sticky Bumps of Fu-wax. Alles valt met elkaar te combineren, maar ervaring zal leren welke jouw voorkeur heeft. Weet je nou niet welke je moet hebben? Kies dan voor het Sex Wax pakket of het Sticky Bumbs pakket, dan heb je alle soorten wax in een keer.


  How to wax


  De eerste laag breng je aan met de base coat wax in lengte- en breedte strepen. Hierna doe je hetzelfde met de top coat wax. Daarna maak je diagonale stroken met de top coat en cirkel bewegingen. Hierdoor komen er hobbeltjes en bobbeltjes (bumps) op je surfboard die zorgen voor de grip. Op deze manier zorg je er ook voor dat er kleine kanaaltjes komen die het water afvoeren van je board en jou niet laten uitglijden. Dit hoef je niet elke keer te doen als je het water in gaat. Om je wax bij te houden raden wij aan om voor je surf de wax even op te krabben met een wax kammetje van Sex Wax of bamboo sex kammetje van Northcore. Maar zodra het helemaal bruin is geworden kan je het er beter maar helemaal afhalen.


  Kind kan de wax doen!


  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.