Shopping cart
  Filters

  Jouw selectie

  • Havaianas
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Havaianas

  Filters
  Filters

  Havaianas

  Havaianas Hav Brasil-4000032 0001
  € 21,95 voor € 13,17

  Havaianas


  Havaianas is een Braziliaans merk wat flip-flops maakt, het bedrijf is opgericht door Schot Robert Fraser in 1962. Momenteel is het in handen van het Braziliaanse productiebedrijf Alpargatas. Geïnspireerd door Japanse zōri-sandalen, werd Fraser de eerste die in massaproductie flip-flops produceerde uit rubber. De naam Havaianas is afgeleid van de vrouwelijke vorm van het Portugese woord voor "Hawaiianen" en het patroon op de zolen van de sandalen is ontworpen om op de strozolen van een Zōri te lijken. Oorspronkelijk hadden alle Havaianas witte inlegzolen met gekleurde buitenzolen en bandjes. 

  Een modetrend die in de jaren negentig begon, was het omdraaien van de zool om de gekleurde buitenzool naar boven te krijgen, wat de indruk wekte van een monochrome sandaal. Als reactie daarop bracht Havaianas in 1994 een nieuwe lijn van acht eenkleurige sandalen uit met de naam Havaianas. In 1998 introduceerde Havaianas met het naderende FIFA Wereldkampioenschap in Frankrijk een reeks flip-flops uit met een kleine Braziliaanse vlag bovenop om zodoende het Braziliaanse voetbal elftal te steunen. Volgens het Twitter-account van Havaianas straalt het bedrijf het volgende uit;  " Het merk belichaamt de leuke, levendige en spontane manier van leven in Brazilië." Havaianas-flip-flops zijn de populairste ter wereld, waarbij elk jaar 200 miljoen paar worden verkocht. Ze zijn vaak te vinden in winkels voor surfkleding en surfspullen.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.