Shopping cart
  Filters
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Wat is surfersoor? | En hoe voorkom je het?

  Surfersoor is een serieus probleem dat al op vroege leeftijd begint. Helaas merk je de effecten ervan pas wanneer het te laat is, vaak op latere leeftijd. Wind en koud water veroorzaken een irritatie in je gehoorgang.

  Surfersoor

  Wanneer dit vaker gebeurt begint je oor zichzelf te beschermen tegen deze externe factoren door het aanmaken van bot in de gehoorgang. Je hebt al kans op surfersoor in water onder de 20 graden. Het heet surfersoor, maar het treedt op bij allerlei watersporten zoals, kitesurfen, waterskiën, flyboarden, SUP'en, jetskiën enz.

  De aandoening

  De effecten van deze vernauwing van je gehoorgang zijn:

  • - Vaker ooronstekingen en/of oorpijn 
  •  - Verminderd gehoor 
  •  - (Permanent) Gehoorverlies
  •  - Vuil in je oor, waardoor je het idee hebt dat je onder water zit   


  Als je eenmaal een ernstige vorm van surfersoor hebt kan je nog wel onder het mes, maar hier zitten ook risico's aan verbonden. Er wordt namelijk met een beitel of een frees bot weggehakt en gezaagd vlakbij de inwendige onderdelen van je gehoor. Hierdoor bestaat zelfs de kans dat je permanent schade oploopt aan je gehoor, of dat je helemaal niet meer mag surfen. Het herstel van een dergelijke operatie kan sowieso enkele maanden duren.


  Voorkomen is beter dan genezen

  Nu willen we je natuurlijk absoluut niet bang maken om lekker in de winter te gaan surfen, maar goede gehoorbescherming is wat ons betreft net zo belangrijk als een goed wetsuit! Het is altijd fijn om een cap te dragen wanneer er veel wind staat of het echt koud is. Maar zeker in het voor en najaar, laat je deze snel achterwege terwijl het risico op surfersoor nog steeds bestaat. Het risico op surfersoor is bij een watertemperatuur onder de 20 graden namelijk al zes keer zo groot! Daarom kunnen we je daarom adviseren om gebruik te maken van extra gehoorbescherming. Wij hebben verschillende opties voor je:

  EQ Seals: 

  Deze 'One Size Fits Most' oordoppen beschermen je gehoorgang tegen de invloeden van koud water, wind en vervuiling. Tegelijkertijd behoud je wel je gehoor en daarmee dus ook je balans. De doppen zijn 100% waterproof en windproof, 300% elasticiteit, 100% recyclable

  Surf Ears 2.0: 

  De opvolger van de populaire Surf Ears. Speciaal ontwikkeld voor watersporters. Beschermt je oren, zonder dat het effect heeft op gehoor en je balans. Deze oordoppen komen met een beschermhoes waarin je ze gemakkelijk meeneemt. Ook zit er een mega goeie uitleg bij voor de perfecte pasvorm en is de bijgeleverde leash een hele goede vernieuwing. 

  Surf Ears: 

  Het oorspronkelijk model van de Surf Ears en tevens ook het best verkochte model. De oordoppen bestaan uit twee hoofdonderdelen, waardoor je ze makkelijk aan jouw oren kan aanpassen. Je oren kunnen namelijk best verschillen van elkaar. Bovendien is dit model nu in de aanbieding. Voor andere mogelijkheden of een deskundig advies kan je altijd bellen of een bezoekje brengen aan Hart Beach Surfshop    

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.