Shopping cart
  Filters
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Stand Up Paddling

  Stand Up Paddle lessen en verkoop SUP boards bij Hart Beach!

  Het is de snelst groeiende watersport ter wereld en niet meer weg te denken van de mondiale wateren. Dan hebben we het natuurlijk over SUP, wat staat voor Stand Up Paddle. SUP-pen is ontstaan in Hawaï en is een vorm van surfen waarbij je rechtop staand op een groot surfboard jezelf voortbeweegt door met een peddel door het water te gaan aan weerszijden van je board. Dit klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. Stand Up Paddling is een relatief gemakkelijk te leren vorm van surfen, wat waarschijnlijk meteen een van de redenen is waarom de sport zo populair is.

  Als je nog nooit op een SUP board (en niet sub board) hebt gestaan maar je wilt dit wel graag, is het aan te raden om in ieder geval de eerste keer een les te nemen. Een gecertificeerde SUP instructeur kan je dan alles leren over de techniek (jaja, er zit een techniek achter), het materiaal en wat belangrijke zaken omtrent veiligheid. Doordat je les krijgt verklein je de kans op blessures en onveilige situaties en leer je jezelf meteen vanaf het begin de juiste houding en peddelslag aan. Hier zul je de rest van je ‘SUP carrière’ ;-) profijt van hebben.

  Omdat je SUP-pen kunt doen in de golven of op flat water, recreatief of in wedstrijdverband, voorziet het aanbod in veel verschillende supboards geschikt voor verschillende omstandigheden. Zo heb je SUP wave boards, raceboards en long-distance boards. Voor de beginner en all-round SUP liefhebber is een inflatable SUP board, een opblaasbaar board dus, een echte aanrader. Je hebt weinig ruimte nodig om je board op te bergen, het is gemakkelijk te vervoeren, niet zwaar om te tillen en voldoet in alle gemiddelde omstandigheden prima.

  Enthousiast geworden na een eerste les en wil je graag een eigen SUP board aanschaffen? Dan volgen hier 5 tips waar je op moet letten als je een board uit gaat zoeken:

  1. Bepaal je budget. SUP boards zijn te koop vanaf €149 euro tot 1000-den euro’s. Hierbij kun je wel uitgaan van het gezegde: ‘goedkoop is duurkoop’.
  2. Weet hoe zwaar je bent en let op hoeveel gewicht een SUP board aankan. Dit verschilt namelijk per board. Het zou jammer zijn als je 95 kg weegt en een board koopt dat tot 80 kg gewicht kan dragen. De hoeveelheid ruimte dat een supboard inneemt wordt uitgedrukt in liters. Hoe meer liters, hoe meer drijfvermogen. Vuistregel om te bepalen hoeveel liters jouw board nodig heeft is jouw lichaamsgewicht keer twee vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld, je weegt 75kg x 2 dan heeft je supboard een volume van minimaal 150 liter nodig.
  3. Beslis of je een inflatable of hard board wilt. Waarbij beginners en all rounders geadviseerd worden om voor een inflatable te gaan, gezien het gemak van opbergen en vervoeren.
  4. Koop een goede peddel. Eentje die op maat gemaakt is of op z’n minst verstelbaar op jouw lengte.
  5. Schaf een leash, of zoals de Australiërs zeggen; een leg rope, aan en gebruik deze ALTIJD. Zo blijven je board en jij altijd bij elkaar in de buurt :-).

  Hart Beach Shop heeft verschillende sup boards in haar assortiment dus kom gerust eens langs om je te laten informeren over welk board het best geschikt is voor jou.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.