Shopping cart
  Filters

  Jouw selectie

  • Walden
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Walden

  Filters
  Filters

  Walden

  Bekend als "de vader van het moderne longboard", Steve Walden vormde zijn eerste surfplank in 1961 op 13-jarige leeftijd en keek nooit meer achterom. Acht jaar later opende de iZuid-Californiër zijn eerste boardfabriek en winkel in Huntington Beach,en verhuisde vervolgens naar de North Shore van Oahu in 1972.Daar maakte hij naam als een productieve longboard-vormgever. Terwijl de rest van de surfwereld gefixeerd was op korte single-vinnen, bleef Walden trouw zijn longboard-ontwerpen aanscherpen.

  Door de jaren heen heeft hij vormgegeven voor prestigieuze labels zoals Lightning Bolt, Local Motion, HIC en Channel Islands, maar het waren altijd zijn eigen ontwerpen die hem onderscheidden. Aan het begin van de jaren 80 keerde Walden terug naar Californië, waar hij zijn enorm succesvolle Magic Model onthulde met een radicale rocker, naar beneden gedraaide rails en supersnelle Turbo Hull bodemcontour. Met aantoonbaar het meest geavanceerde en krachtige longboard op de markt, was Walden uniek gepositioneerd om te profiteren van de heropleving van longboarden in de late jaren 80 en 90. 

  Tot op heden schat Walden dat hij persoonlijk meer dan 20.000 surfboards heeft gevormd. In 2004 is hij een samenwerking met Global Surf Industries aangegaan om zijn vormen te verspreiden en het merk Walden Surfboards wereldwijd uit te breiden. Deze dagen, wanneer hij geen schuim aan het bewerken is, is Walden aan het surfen.  In feite heeft Walden nog steeds het record voor de langste noseride in de wedstrijdgeschiedenis met een epische 25,5-seconden rit.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.