Shopping cart
    Filters
    Wishlist

    Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

    Neoprene Accessoires Gids

    De ultieme neoprene accessoires gids om jou deze winter warm te houden in het water.


    Met het koude winterweer om de hoek, is het de hoogste tijd om ervoor te zorgen dat je lekker warm in het water ligt. Met deze gids zullen wij je alles uitleggen wat je moet weten over neoprene accessoires. Van welke soort, wat de verschillen zijn, in welke temperaturen je wat nodig hebt, hoe je je maat kan vinden, en natuurlijk onze suggesties!


    De verschillende neoprene accessoire types 

    Surf Caps:

    Surf caps zijn essentieel tijdens de koude surf sessies. De cap is gemaakt om je hoofd warm te houden. Mid winter heb je er zeker een nodig! Een cap beschermt niet alleen je hoofd tegen hitteverlies, maar beschermt ook tegen de wind en je oren tegen het water om surfer’s ear te voorkomen. 

    Types:

    • Surf Hoods: De meest standaard cap. Ze dekken je hoofd en nek en zorgen voor optimale warmte.

    • Cap with chin strapIn tegenstelling tot de full cap past deze cap om je hoofd en wordt vastgezet met een kinband. Ze zijn gemaakt om je hoofd te beschermen tegen de koude wind, in tegenstelling tot de surf hoods die je beschermen tegen het water.

    • Hoods with Back: Deze hebben een extra laag die je rug bedekt. Het biedt nog meer warmte omdat het een extra millimeter rond je torso toevoegt. Deze extra bescherming is geweldig voor langere sessies in de kou, maar kan wat omslachtiger zijn omdat je meer materiaal voelt tijdens het peddelen.

    • Surf Beanies: Net als de caps met chin strap beschermen de surf beanies je hoofd tegen de wind. Perfect voor kite- en windsurfers. 


    Surf Booties (Surfing Shoes):

    De surf booties beschermen je voeten tegen koude, scherpe riffen en rotsachtige stranden. Ook zorgen ze voor extra grip op je board.


    Types:

    • Round Toe: Alle tenen zitten in één compartiment. Als je al uw tenen in hetzelfde compartiment hebt, ontstaat er meer warmte in je voeten. Dit voelt ook het meest natuurlijk aan, omdat het gezien kan worden als een warme sok met een verstevigde zool. Het nadeel is dat je met ronde tenen een beetje boardgevoel verliest omdat je voeten minder strak zitten en bewegen in je booties.

    • Split ToeDe split toe booties scheiden je grote teen van de rest. Ontworpen om je een beter gevoel en controle over je board te geven. In tegenstelling tot schoenen met ronde neus, is de gespleten teen gemaakt om minder foot roll in de schoentjes te hebben.

    • Internal split toeDe interne split toe is een combinatie tussen de ronde en gespleten teen. Waar uw grote teen nog gescheiden is van de andere tenen. Omdat dit echter intern is, heb je minder warmteverlies. Een ander leuk voordeel van de interne gespleten teen is dat je leash niet tussen je tenen kan blijven steken, wat wel kan gebeuren bij gespleten tenen.


    Surf Gloves:

    Wanneer je vingers koud worden, worden ze moeilijk om te bewegen. Handschoenen houden ze warm en functionerend tijdens uw sessie.


    Types:

    • 5-Finger Gloves: Met gloves zijn al je vingers gescheiden. Het biedt maximale behendigheid en stelt je in staat je vingers te spreiden om je peddelen te maximaliseren. Het nadeel van het gescheiden houden van al je vingers is dat je vingers sneller koud kunnen worden dan bij wanten of lobsters.

    • Mittens: Alleen de duim is gescheiden. Dit is de warmste optie omdat er minder oppervlakte wordt blootgesteld. Met wanten wordt de behendigheid verminderd, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om dingen vast te pakken of aanpassingen te maken.

    • Lobster Gloves (3 finger): De lobster gloves scheiden je duim en wijsvinger terwijl de middelvinger, ringvinger en pink bij elkaar zijn. De kreeft biedt een mix tussen warmte en behendigheid. Een goed compromis tussen gloves en mittens.


    Temperatuur Gids


    Nu je bekend bent met alle verschillende opties als het gaat om neopreen accessoires, hebben we een handig overzicht gemaakt om te zien wat je nodig hebt bij verschillende temperaturen.


    Surf Caps



    Temperatuur (°F/°C) 



    Aanbevolen Cap



    Aanbevolen Dikte



    68°F/20°C en warmer



    Geen (of Surf Beanie voor windbescherming)



    NvT



     59°F tot 68°F / 15°C tot 20°C



    Cap met Chin Strap/Surf Beanie



    NvT (Voornamelijk wind bescherming)



    50°F tot 59°F / 10°C tot 15°C 



    Full Cap/Cap with Back



    2mm tot 3mm



    43°F tot 50°F / 6°C tot 10°C



    Full Cap/Cap with Back



    3mm tot 5mm



    Kouder dan 42°F/5°C



    Full Cap/Cap with Back



    5mm tot 7mm 







    Surf Schoentjes



    Temperatuur (°F/°C) 



    Aanbevolen Surf Schoentjes



    Aanbevolen Dikte



    68°F/20°C en warmer



    Geen



    NvT



     59°F tot 68°F / 15°C tot 20°C



    Round Toe



    2mm tot 3mm



    50°F tot 59°F / 10°C tot 15°C 



    Round Toe/Split Toe/Internal Split Toe 



    3mm tot 5mm



    43°F tot 50°F / 6°C tot 10°C



    Round Toe/Split Toe/Internal Split Toe 



    5mm tot 7mm



    Kouder dan 42°F/5°C



    Round Toe/Split Toe/Internal Split Toe 



    7mm en dikker





    Surf Gloves



    Temperatuur (°F/°C) 



    Aanbevolen Surf Gloves



    Aanbevolen Dikte



    68°F/20°C en warmer



    Geen



    NvT



     59°F tot 68°F / 15°C tot 20°C



    None (of 5-Finger als kougevoelig)



     1mm tot 2mm (indien nodig)



    50°F tot 59°F / 10°C tot 15°C 



    5-Finger/Lobster



    2mm tot 3mm



    43°F tot 50°F / 6°C tot 10°C



    Lobster/Mittens 



    4mm tot 6mm



    Kouder dan 42°F/5°C



    Mittens



    6mm en dikker


    De aanbevolen soorten en diktes in deze tabel zijn algemene suggesties. Uw behoeften kunnen variëren, afhankelijk van uw persoonlijke koudetolerantie en specifieke lokale omstandigheden. Houd altijd rekening met uw eigen comfort en behoeften bij het selecteren van neopreen accessoires.


    Het Vinden van de Juiste Maat

    Om de juiste maat Caps te meten, gebruik je een flexibel meetlint om de omtrek van uw hoofd te meten. Dit doe je door het meetlint ter hoogte van je slaap te houden. Voor handschoenen meet u rond het breedste deel van uw hand, exclusief de duim. Houd er rekening mee dat neopreen enigszins uitrekt als het nat is, dus over het algemeen wordt een goede pasvorm aanbevolen.




    Surf Caps



     Hoofdomtrek (cm) 



    Aanbevolen Cap Maat



    53 - 54



    XS



    55 - 56



    S



    57 - 58  



    M



    59 - 60   



    L



    61 - 62                         



    XL






    Surf Gloves



    Handmaat (cm)



    Aanbevolen Handschoen Maat



    7 - 18



    XS



    19 - 20    



    S



    21 - 22 



    M



    23 - 24



    L



    25 en groter



    XL




    Neoprene Accessoires Voorbeelden 

    Hart Beach biedt een van de meest gevarieerde selecties neopreen. Bij de surf accessoires is dit ook niet anders. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met slechts enkele van de neopreen accessoires die Hart Beach te bieden heeft.


    Caps

    C-Skins: C-Skins biedt een groot assortiment aan surf caps. Met caps, hoods en beanies variërend van 2-3 mm dikte.

    O’NeillDe O’Neill Psycho hood is gemaakt voor warmte zonder flexibiliteit op te offeren.

    QuiksilverQuiksilver heeft zowel caps als hoods. De M-Session surf hood is gemaakt met een extra lange nek om ervoor te zorgen dat er geen water in je wetsuit kan komen.

    Rip CurlRip Curl heeft caps gecreëerd specifiek voor de warmte zoals de Heatseeker en de Flash Bomb voor de meer high performance surfers.

    RoxyDe Roxy Elite hood is gemaakt met extra neopreen rondom de nek en schouders om ervoor te zorgen dat je warm en droog blijft.

    Xcel: De Xcel Drylock hood is gemaakt van single lined neoprene. Dit betekent dat het water er gewoon vanaf parelt en dat jij droog blijft tijdens die winderige sessies.


    Gloves

    BillabongVoor degenen die snel koude rillingen krijgen, is Billabong een vertrouwde metgezel. De Furnace-collectie van het merk belooft elke vinger lekker warm te houden, met handschoenen met diktes variërend van 5-7 mm. Als koude vingers je tegenhouden, dan is dit jouw go-to!

    Buell: Buell integreert innovatie in hun handschoenen met een unieke siliconenafdichting. Dit ontwerp zorgt ervoor dat het water buiten je handschoen blijft en garandeert droge en warme handen, ongeacht de golven.

    C-Skins: Opties is het sleutelwoord bij C-Skins. Of je nu op zoek bent naar standaard gloves, een lobster of mittens, ze hebben het allemaal. Met dikte opties van 3-7 mm zijn ze echt geschikt voor alle surfers. 

    Hurley: De Advantage Plus zorgt voor zowel grip als flexibiliteit. 

    O’Neill: O’Neill vindt een perfecte balans tussen flexibiliteit en warmte. Als je een surfer bent die geen compromissen wil sluiten op het gebied van beweging, maar warmte eist.

    Quiksilver: Quiksilver biedt variatie en zorgt ervoor dat ze aan ieders smaak voldoen. Of je nu op zoek bent naar mittens, lobster of 5-finger gloves, en met diktes variërend van 3-5 mm, het assortiment van Quiksilver heeft iets voor elke surfer.

    Rip Curl: Performance is de focus van de Rip Curl Flashbomb gloves. Deze handschoenen zijn ontworpen met een getextureerde handpalm en bieden verbeterde grip, waardoor surfers hun boards efficiënt en met vertrouwen kunnen hanteren.

    Roxy:Roxy swell series zijn gemaakt van milieubewust neopreen en veel stretch voor optimale warmte en comfort zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit. 

    Vissla:De Vissla 7 Seas serie heeft mittens, gloves en lobster met dikte opties van 3-7 mm. Of u nu een professional of een beginner bent, Vissla heeft uw handen gedekt.

    XcelVan hun hoogwaardige wedstrijdhandschoenen tot de meer standaard Infinity-handschoenen, Xcel garandeert kwaliteit en keuze voor elke surfer die er is.


    Shoes

    BillabongDe Billabong Furnace komt met een verborgen split toe, zodat surfers kunnen genieten van maximale warmte zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

    C-SkinsTrouw aan hun reputatie stelt C-Skins ook niet teleur in hun booties assortiment. Ze bieden een uitgebreide selectie, van ronde teen tot gespleten en hidden split toes, en diktes tussen 2-5 mm, ze hebben iets voor de unieke behoefte van elke surfer.

    HurleyHurley biedt zowel split toe als hidden split toe aan. Ontworpen voor grip en warmte.

    MysticDe Mystic boots komen met  verstelbare bandjes, zodat ze beter passen bij mensen met smalle voeten.

    O’NeillO’Neill heeft de Mutant 6/5/4 boot gemaakt zodat je voeten warm zijn op alle plekken waar ze warm moeten zijn terwijl ze makkelijk blijven om aan en uit te trekken.

    Quiksilver: Quiksilver heeft een grote selectie booties. Met een verstelbare band, 3-7mm, round toe en hidden split toe.

    Rip Curl: Naast de standaard schoentjes die Rip Curl aanbiedt, hebben ze ook een versie speciaal gemaakt voor mensen met smalle voeten; The Rip Curl Narrow

    VansAls je niet alleen warm wilt blijven, maar er ook nog eens geweldig uit wilt zien. De vans surflaarzen zijn voor jou! Met het oh zo herkenbare Vans design.

    VisslaDe Vissla-schoentjes variëren van 5-7 mm en zorgen ervoor dat je tenen nooit koud worden.

    XcelVan hun high performance tot de meer standaard Infinity-handschoenen, Xcel garandeert kwaliteit en keuze voor elke surfer die er is.


    We hopen dat deze gids je heeft geholpen om warm te blijven tijdens die koude wintersessies!

    Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.