Shopping cart
    Filters
    Wishlist

    Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

    SmoothStar Surf Trainer

    Nederland heeft veel flat days een SmoothStar is hier de oplossing voor. Hier alle informatie die je hierover wilt hebben.

    SmoothStar Surf Trainer

    Wat is SmoothStar Surf Trainer?
    Als je een Smoothstar voor het eerst ziet dan denk je gelijk aan een skateboard. Maar een Smoothstar is niet zomaar een skateboard, een Smoothstar is de beste Surf trainer die er is! Een board op rolletjes met een bijzondere truck die het gevoel van surfen naar de straat brengt en je zo de mogelijkheid biedt elke dag aan je turns en je surfen te werken!
    De SmoothStar uit Australië komt het dichts bij het gevoel van rail-to-rail surfen door het gebruik van een speciale truck – de Smoothstar Thruster. Deze truck zorgt ervoor dat de front (voorkant) van het board erg los is. Op deze manier kun je snelheid opbouwen door dezelfde beweging als bij surfen – je hoeft dus niet meer te steppen. Ook vertaald het board de bochten en turns exact zoals bij surfen en maakt het mogelijk surfers van alle levels te trainen en hun surfen te verbeteren.
    De Smoothstar Thruster is een gepatenteerd product en dus uniek. “The turns are not sharp, sloppy or stiff but they are smooth, that’s why we called our product SmoothStar”. Hoe werkt de truck?
    De thruster truck zit onder de voorkant van het board. De kern van de truck is een veer in een aluminium casing. Hierdoor is de truck duidelijk losser dan bij skateboards of vergelijkbare producten. De surfer kan dus de “push and compress motion” uitvoeren en snelheid opbouwen op dezelfde manier als op zijn/haar surfboard.

    Voor welk surf level is SmoothStar?
    Smoothstar is voor alle surfers. Het maakt überhaupt niet uit of je een absolute beginner bent of een pro surfer – Smoothstar helpt je je surfen te verbeteren! 

    Beginnende surfer:
    Smoothstar helpt je de key elementen van het surfen te leren. Wanneer je de basics geleerd hebt merk je in het water gelijk hoe je balans, je turns en je board gevoel beter zijn.
    Intermediate Surfers:
    Intermediate surfers nemen met gemak een groene golf en surfen deze langs “the wall” richting strand. Je bent nu bezig met cut-backs en floaters en wilt je turns verbeteren? Smoothstar kan je helpen je lichaams- positionering te verbeteren en zo je turns duidelijk beter en sneller te maken. Kleine veranderingen in positionering van je armen, benen en lichaam maken en groot verschil in je turns.
    Advanced surfers:
    Natuurlijk word je alleen maar een surfer op top niveau als je heel veel surft maar top trainers trainen hun atleten ook graag is op een Smoothstar. Het helpt om kleinste foutjes te vinden en te verbeteren wat het verschil kan maken tussen een goede surfer en een top sporter. Zo werkt bijvoorbeeld zelfs Felipe Toledo samen met Smoothstar en is hij een van hun Team Riders.

    Welke SmoothStar is goed voor mij?
    Zoals bij surfboards kijk je bij een Smoothstar Surf Trainer ook voornamelijk op de maat om het juiste board voor je te vinden. Hier heb je een maat tabel zodat je weet welk board de perfecte Smoothstar voor je is!

    Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.