Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Surf Firewire

  Filters
  Filters

  Surf Firewire

  Firewire Surfboard en Kelly Slater Design Surfboard met testers – Prime Dealer

  Ohh yeahhhh, we hebben ze binnen! De nieuwe Kelly Slater Design Surfboards Gamma, Scifi en Omni zijn net binnen en natuurlijk hebben we ook de Machado Go Fish.Het Materiaal: Nadat Firewire altijd al veel getest heeft met epoxy en bamboo materialen gingen ze nu weer een stap verder om het perfekte surfboard te bouwen – vervolgens kwam LFT (linear flex technology) in zowel bamboe als witte afwerking. Deze boards hebben een dichtere EPS-foam core en een dunnere laag op het dek. In theorie is dit materiaal ontworpen om dichter bij het gevoel van een PU te komen zonder in te leveren in duurzaamheid. Zo is de flex nu meer aangepast aan een PU maar hou je wel het lichte gewicht en directe beweging van een epoxy boardje. Het grootste verschil in vergelijking met de oude firewire boards is de central-stringer. De oude boards hadden bamboo rails en deze boards hebben nu een cantral-stringer met een carbon versterking. Het materiaal en opbouw bestaat al een tijdje maar heeft zijn doorbraak vooral met de nieuwe Slater Design boards Scifi en Omni bereikt. Kelly’s Boards zijn ook ECO friendly, check de film:De Scifi:
  De Scifi is een modern shortboard. Geshaped voor high-speed surfen en vette turns. Opvallend is dat het board breed blihft ook in de tail. Deze paraleliteit van de rails zorgt voor een hoge snelheid tijdes het surfen. De double bat tail maakt de tail snel smaller wat ervoor zorgt dat het surfboard hard op de rail gezet kan worden en radicale turns goed te doen zijn. Het board heeft een low entry rocker wat ook voor makkelijker pedellen en extra snelheid zorgt.De Omni: De Omni een moderne surfboard wapen. Het board is kort gehouden en afgerond met een round tail. Dit geeft de surfer de mogelijkheid in vooral kleinere golven (onder 2 meter) zeer direct en snel in de pocket te surfen omdat het kleine board gewoon beter in de face van de golf past. Geschikt voor gemiddelde tot gevorderde surfers. 5 fin optie. De Gamma: De Gamma is het 2017 utility shortboard van Kelly! Hoewel Kelly het afgelopen jaar met verschillende geweldige shapers aan verschillende boards heeft gewerkt, was de Gamma toch wel het board waar hij het meeste werk en liefde in had gestoken. Kelly heeft dit boardje zelf uitgebreid getest tot hij een volgens hem perfecte performance shortboard had gecreëerd. Met een single concave en een beetje V-dip in de tail, is dit board extreem snel en drivey. De V uit de achterkant zorgt voor snelle rail-tot-railovergangen. Binnen de hi-performance shortboard-reeks zou dit worden beschouwd als een medium rocker met een med tot zelfs een iets afgeknepen rail. De duidelijke heup op de Gamma geeft het een strakkere draaicirkel waardoor het surfboard iets onder je normale dimensions gesurft kan worden. Dit board blinkt uit in een breed scala aan golven en omstandigheden. Kom en TEST deze prachtige surfboards GRATIS aan de surfshop in de haven!   

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.