Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Wax sex wax

  Filters
  Filters

  Wax

  Let’s talk about Wax baby!


  Het waxen van je surfboard is het ultieme bonding moment. Waxen zorgt niet voor alleen grip in het water, maar is ook een vorm van het onderhouden van je surfboard. Waxen is pure liefde. Het is belangrijk dat je nieuwe wax aanbrengt op een schoon surfboard. Check hier alle wax removers die je helpen je surfboard weer helemaal clean te maken. Weet je niet precies waar je moet waxen? Check hier onze wax guide die alle deck zones uitlegt.


  Wanneer je je board gaat waxen, heb je twee verschillende soorten wax nodig; een base coat & een top coat. De base coat is harde wax en zoals het woord al zeg te ' basis laag'. Dit zorgt ervoor dat de top coat goed hecht. Het allerbelangrijkste bij het kiezen van je top coat is de watertemperatuur. Bij koude water temperaturen kies je voor een zachte wax, en bij warm water juist voor een hardere wax.
  Je kan kiezen tussen de merken Sex Wax, Sticky Bumbs of Fu-Wax. Weet je nou niet welke je moet hebben? Kies dan voor het Sex Wax of Sticky Bumbs pakket, dan heb je alle soorten wax in een keer.  

  How To Wax

  Breng eerst de base coat aan in strepen, in de lengte en in de breedte. Nadat je dit gelijkmatig hebt gedaan, doe je hetzelfde met je top coat. Daarna maar je diagonale stroken met je top coat en eindig je in cirkels. Dit zorgt voor hobbeltjes en bobbeltjes op je surfboard die je de grip geven die je wilt. Met deze manier zorg je er ook voor dat er kleine kanaaltjes komen die het water afvoeren en jou niet laten uitglijden. Dit hoef je niet elke keer te doen als je het water in gaat. Om je wax bij te houden raden wij aan om voor je surf even op te krabben met een wax kammetje. Maar zodra het helemaal bruin is geworden kan je het er beter maar helemaal afhalen. Kind kan de wax doen!

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.