Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Skimboards

  Filters
  Filters

  Skimboards


  Skimboarden blijft ongekend populair. Met een dunne plank glijd je over een laagje water of kun je de on-shore golven surfen. Een skimboard ziet er misschien simpel uit, maar er komt meer bij kijken dan je denkt! Een skimboard is een kleine plank en is gemaakt van hout of piepschuim. Bij het kiezen van een skimboard is het belangrijk om je niveau te weten. Voor beginners is het beter om voor een grotere plank te gaan. Dit geeft meer grip op het water, en maakt het daarom makkelijker om in balans te blijven. Ook heeft je gewicht invloed op het kiezen van skimboard. De maten S/M zijn voor shredders tot ongeveer 55 kg; L/XL voor shredders die meer dan 55 kg wegen.

  Qua materiaal zijn er verschillende opties. Voor golf skimming gaat de voorkeur vaak uit naar een skimboard met een kern van schuim. Deze zijn lichter en hebben meer drijfvermogen om op de golven te blijven. Je kan dan echt surfen, en peddelen is niet meer nodig! Het board wat we echter het meeste voorbij zien komen is een skimboard van hout. Een houten skimboard is goed voor flatland skimming. Dit is op heel ondiep water zoals bij een meer, rivier of bij laag tij op het strand. Een flatland skimboard heeft vaak een twintip, wat betekent dat het board symmetrisch is. Dan hebben de nose en tail dezelfde vorm, waardoor je in alle richtingen kunt shredden en tricks kunt doen. Ook komen skimboards vaak met een anti-slip laag die voor goede grip zorgt!

  Hart Beach heeft een leuk assortiment aan skimboards van merken zoals Pakalolo en Volkswagen. Elk board heeft een vrolijke print.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.