Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Quad Rear

  Filters
  Filters

  Quad Rear

  De quad rear fins zijn de achterste twee vinnen bij een quad setup, of als rear fins bij een single fin setup. Dit komt voornamelijk voor bij performance longboards. Deze komen in setjes van twee vinnen, in tegenstelling tot de quad fins, welke in setjes van vier vinnen komen.

  Bij een quad fin setup zitten er vier binnen onder je board. Deze setup zorgt voor veel snelheid, omdat er geen weerstand is van een middelste vin. Wel lever je hierbij in op controle. In steile, hoge golven geeft deze setup meer gerichte controle, zonder in te leveren op snelheid. In kleinere surf omstandigheden is het met deze setup makkelijker om snelheid te genereren. Daarnaast is de quad setup perfect voor het genereren van drive tijdens turns. Check bijvoorbeeld de rear fins van Roam, Future fins en FCS.

  Performance longboards worden vaak gesurfd met een setup van een single fin met twee kleinere vinnen. Naast de vorm van dit type longboard, zorgt deze fin setup voor meer snelheid. Deze boards zijn in tegenstelling tot noseriders beter te sturen, en hier kunnen hogere golven mee gesurfd worden. Check al onze longboards hier.


  Check hier de Ultieme Surf Vinnen Gids voor meer informatie!

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.