Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Twin

  Filters
  Filters

  Twin Surf Vinnen

  Een twin setup vind je vooral onder retro boards. Deze fin setup maakt je board erg los en wendbaar. Twin fins hebben twee grote vinnen aan de zijkant van de onderkant van het board en deze zijn beide ge-foiled. De foil van de vinnen zorgt voor zijwaartse druk en geeft je extra grip bij de rails. Daarom zitten twin fins vaak onder boards met een korte rail lijn of boards die erg rond zijn en weinig effectieve rail in het water hebben. Dit geeft het board dus extra grip. Bij een twin setup zit er geen vin in het midden van het board, waardoor het water gemakkelijk onder het board kan stromen. Hierdoor kan er meer snelheid gegenereerd worden Je mist hierdoor wel de controle van de middelste vin. Check de twin fins van Future fins, FCS en Feather!


  Inspiratie voor een twin setup kwam vanuit de Paipo vinnen (klassieke Hawaiiaanse bodyboards). Bob Simmons gebruikte ze in de 50’s al, maar uiteindelijk zijn twin fins, mede door Mark Richards die er twee wereldtitels mee haalde in de 70’s, uitgegroeid tot een waar fenomeen.

  Check hier de Ultieme Surf Vinnen Gids voor meer informatie!


  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.