Shopping cart
  Wishlist

  Je hebt nog geen artikelen aan je wishlist toegevoegd.

  Five

  Filters
  Filters
  Een board met een five fin setup wordt bijna nooit met vijf vinnen gesurfd. Een board met een five setup is een allround board, omdat je de mogelijkheid hebt om je setup af te stemmen op je voorkeur en de surfomstandigheden. Gebruik je board als met quad setup (vier vinnen) voor snelheid, of als thruster setup (drie vinnen) voor meer controle.
  De veelzijdigheid van een board met een five fin setup, maakt dit board onmisbaar in je quiver.

  Bij een thruster setup zitten er drie vinnen onder het board. Deze setup is de meest gebruikte setup wereldwijd, en geeft de perfecte mix voor alle omstandigheden. Bij deze setup is de middelste vin het dichtste bij de tail van het board en is symmetrisch aan beide kanten voor stabiliteit. De buitenste vinnen staan naar het midden gericht en hebben een platte binnenkant, wat meer snelheid genereert. De vinnen bij deze setup zijn alledrie even groot.

  Daarnaast, bij een quad fin setup zitten er vier binnen onder je board. Deze setup zorgt voor veel snelheid, omdat er geen weerstand is van een middelste vin. Wel lever je hierbij in op controle. In steile, hoge golven geeft deze setup meer gerichte controle, zonder in te leveren op snelheid. In kleinere surf omstandigheden is het met deze setup makkelijker om snelheid te genereren. Daarnaast is de quad setup perfect voor het genereren van drive tijdens turns.

  In een five fin set zitten vijf vinnen: twee side fins, een center fin en twee rear fins. Hierdoor kun je kiezen voor welke setup je gaat. Check bijvoorbeeld de 5 fin sets van FCS, Future fins en Captain Fin.

  Check hier de Ultieme Surf Vinnen Gids voor meer informatie!

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.